۳۱ خرداد ۱۳۹۷

اصول نگهداری و شستشوی کالباس‌برها

اسلایسرها یا همان کالباس برها به صورت روزانه در رستوران‌ها، سوپرگوشت‌ها، قصابی‌ها و سوپرمارکت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. شما می‌توانید با این دستگاه، کالباس، پنیر و حتی گوشت را به‌راحتی برش دهید. بنابراین کالباس بر یکی از تجهیزات آماده سازی غذاست که لازمه کار روزانه کسانی است که با این مواد غذایی در سطح گسترده سروکار دارند، پس تمیز کردن و نگهداری از آن‌ها بسیار مهم است. 

به مرور زمان دستگاه کالباس بر شما فرسوده خواهد شد و شما بعدها نیاز پیدا خواهید کرد که آن را با یک مدل جدیدتر جایگزین کنید، اما تا زمانی که هنوز کاملا فرسوده نشده، بهتر است به‌خوبی بدانید که دستگاه کالباس بر شما چگونه کار می‌کند؟ چگونه تمیز می‌شود؟ و تیغ آن چگونه تیز و برنده باقی می‌ماند؟

اهمیت تمیز کردن کالباس بر

اگر شما به صورت مداوم دستگاه کالباس بر خود را تمیز نکنید، باقی مانده مواد غذایی در دستگاه باقی می‌ماند و در اثر فاسد شدن، باعث رشد باکتری در دستگاه می‌شوند. این باکتری‌ها با مواد غذایی جدید مخلوط می‌‌شوند و می‌توانند سبب بروز بیماری و مصمومیت غذایی گردند. گذشته از این موضوع، اگر دستگاه کالباس بر تمیز نشود، ممکن است طعم و بوی مواد غذایی را با هم مخلوط کند و کیفیت غذای شما را پایین آورد.

نکات قبل از تمیز کردن دستگاه کالباس بر

  • همیشه از دستکش‌های ایمن استفاده کنید، دستکش‌هایی استیل وجود دارند که می‌توانند از زخم شدن دست شما جلوگیری کنند.
  • سعی کنید همیشه طبق راهنمای ارائه شده توسط شرکت سازنده عمل کنید تا مشکلی برای دستگاه شما پیش نیاید.
  • هیچ وقت برای تمیز کردن کالباس برها از سیم ظرفشویی استفاده نکنید، چون باعث به‌وجود آمدن خط و خش روی دستگاه می‌شود.
  • هیچ وقت دستگاه را به طور کامل خیس نکنید، شما می‌توانید قطعات آن را به صورت جداگانه درون ماشین ظرفشویی قرار دهید.

نحوه تمیز کردن دستگاه کالباس بر

  • قطر برش دستگاه را به صفر تغییر دهید. با استفاده از یک پد نرم هر دو سمت تیغه را کاملا تمیز کنید.
  • بشقاب وسط تیغه را با استفاده از پیچ پشت دستگاه جدا کنید، بقیه اجزا را هم جدا کنید و بشویید. قبل از نصب دوباره آن‌ها را در جایی دیگر قرار داده تا کاملا خشک شوند.
  • برای تمیز کردن تیغه کالباس بر هم می‌توانید آن را جدا کنید و هم می‌توانید در جای خودش آن را تمیز کنید، اگر نمی‌خواهید تیغه دستگاه را جدا کنید مطمئن شوید که کاملا تمیز شده است.
  • با یک دستمال قسمت پشتی دستگاه و دیگر قسمت‌های دستگاه را تمیز کنید و سپس با یک حوله و آب گرم دوباره آن را کاملا پاک کنید.
  • با استفاده از اسپری مخصوص تمیز کننده، تمام دستگاه را ضد عفونی کرده و بگذارید تا در هوای آزاد خشک شود.
  • می‌توانید بخش‌های دارای حرکت را با استفاده از روغن چرخ نرم کرده تا بهتر عمل کنند.
  • در آخر زمانی که دستگاه و قطعات کاملا خشک شدند، قطعات را دوباره سر جای خود نصب کرده و از دستگاه مجددا استفاده کنید.

نکات نگهداری تیغه کالباس بر

  • شما باید به صورت پیاپی تیغه دستگاه خود را تمیز کنید و در صورت نیاز با استفاده از سنگ مخصوص تیز کردن تیغه، آن را تیز کنید.
  • سعی کنید قبل از تیز کردن تیغه، آن را کاملا تمیز کنید. همچنین بهتر است بعد از تیز کردن تیغه نیز دوباره آن را تمیز کنید.
  • در صورت بروز مشکل می‌توانید دستگاه خود را نزد نمایندگی شرکت سازنده برده تا برای شما تعمیرات لازم را انجام دهند.