اگر شما در حال راه اندازی یک رستوران هستید، یکی از تصمیمات مهمی که باید بگیرید، این است که چگونه آشپزخانه خود را تجهیز کنید و چه تجهیزات آماده سازی و یا تجهیزات پختی برای آشپزخانه خود نیازمندید؟ آشپزخانه قلب رستوران شماست و منوی شما را حیات میبخشد. بنابراین شما به تجهیزات با کیفیتی نیازمندید که در برابر استفاده مداوم و روزانه مقاوم باقی بماند و در برابر تغییرات محیطی و ... نیز همواره مثل روز اول کار کند. انتخاب صحیح تجهیزات مورد نیاز برای آشپزخانه میتواند کارایی و بهرهوری رستوران شما را افزایش دهد.
برخی از تجهیزات آماده سازی غذا که برای رستورانها ضروری است:
یکی از تجهیزاتی که برای آماده سازی غذا در رستورانها مورد استفاده قرار میگیرد، اسلایسرها هستند. از اسلایسرها که با نام کالباس بر نیز متداول و مشهور هستند، برای برش انواع گوشت، پنیر، کالباس، ژامبون و هر چیز دیگری که برش آن نیاز به دقت و سرعت دارد، استفاده میشود. کالباس برها دو نوع هستند؛ دستی و اتوماتیک. برای خرید کالباس بر مورد نیاز رستورانتان باید توجه کنید که اگر زیاد با این دستگاه قرار است کارکنید از نوع اتوماتیک و برقی آن استفاده کنید، که هم در زمان و هم نیروی کار شما صرفه جویی شود. علاوه بر رستورانها، سوپر مارکتها، و سوپرهای گوشت یا همان قصابیها نیز از کالباسبرها استفاده میکنند.
این دستگاه برای میکس مواد غذایی جهت استفاده در غذاهای گوناگون استفاده میشود که هم میکسر گوشت داریم و هم میکسرهای چندکاره، که برای آماده سازی خمیر نان، خمیر پیتزا و ... مورد استفاده قرار میگیرند. میکسرها از نظر وزن موادی که میتوان با آن میکس کرد متفاوت هستند و شما باید با توجه به حجم کار رستوران خود میکسر مورد نیاز خود را انتخاب کنید.
چرخ گوشت یکی از تجهیزات آماده سازی برای رستورانها، کترینگها و قصابیهاست. چرخ گوشت انواع و اقسام متفاوتی دارد که با توجه به برق ورودی، قدرت موتور و توان تولید از یکدیگر تفکیک میشوند.
این دو دستگاه نیز برای آماده سازی اولیه سوسیس و همبرگر بهکار میروند، که میتوانند برای کار رستورانها و کترینگها بسیار مورد استفاده قرار بگیرند.
همانطور که از اسمش پیداست، برای خردکردن استخوانها و یا جدا کردن استخوانها از اره استخوان بر استفاده میگردد.
این دستگاه از دیگر تجهیزات آماده سازی مورد نیاز برای رستورانهاست. با غذاساز کاسهای میتوان چندین نوع مواد اولیه را براساس دستورالعملی خاص و به وسیله همزن باهم مخلوط کرد. کاسههای غذاساز هم پلاستیکی هستند و هم از استیل ضد زنگ که مقاومت بیشتری دارند.
یکی از دستگاههای بسیار ضروری در تجهیزات آشپزخانههای صنعتی، خردکنها هستند. در رستورانها از سبزیجات گرفته تا گوشت و ... نیاز به خرد شدن دارند که به دلیل حجم زیاد، انجام آنها به طور دستی بسیار سخت است. برای همین باید از خردکن برای آنها استفاده کرد.