۱۳ خرداد ۱۳۹۷

نکات ایمنی استفاده از چرخ گوشت

تمام وسایل الکترونیکی از جمله چرخ گوشت دارای راهنمای استفاده می‌باشند، اما بسیاری از مردم معمولا آن را مطالعه نمی‌کنند و یا فقط بخشی از آن را می‌خوانند تا زمانی‌که متاسفانه مشکلی برای چرخ گوشت یا نحوه عملکرد ان بوجود بیاید. ما باید دیدگاه مان را نسبت به این موضوع تغییر داده و حتما قبل از استفاده از چرخ گوشت و هر نوع وسیله الکترونیکی دیگر راهنمای آن را مطالعه نماییم.

رعایت نکات ایمنی قبل از روشن کردن چرخ گوشت

برای استفاده از چرخ گوشت قبل از روشن نمودن آن حتما موارد زیر را به دقت بررسی نمایید و سپس اقدام به روشن کردن دستگاه نمایید.

  • دو شاخه و سیم اتصال، کلید دستگاه چرخ گوشت و همچنین پریز برق را به دقت بررسی کرده و از سلامت آن‌ها اطمینان یابید.
  • تا جای ممکن، دستگاه را روی میز و در ارتفاعی قرار دهید که از دسترس کودکان دور بماند.
  • مطمئن شوید تمام قطعات دستگاه چرخ گوشت تمیز و خشک باشد.
  • گوشت‌ها را به اندازه مناسب تقسیم کنید که هنگام عمل چرخ کردن به دستگاه فشار بیش از حد وارد نشود.

نکات ایمنی هنگام کار با چرخ گوشت

بعد از اطمینان از انجام تمامی مراحل بالا به هنگام استفاده از دستگاه چرخ گوشت نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • هنگام وارد کردن قطعات گوشت به داخل دستگاه و فشار آن‌ها، فقط از قیف مخصوص دستگاه استفاده نمایید و به هیچ وجه از دست و انگشتان خود استفاده نکنید.
  • اگر مقدار گوشتی که قصد چرخ کردن آن را دارید زیاد است با فاصله زمانی مناسب (معمولا هر 10 الی 15 دقیقه) دستگاه را خاموش کنید تا فشار به موتور وارد نشود.
  • اگر گوشت به حالت خمیر از دستگاه خارج می‌شود احتمالا تیغه‌‌ها کند شده‌اند، برای بررسی و حل این موضوع دستگاه را به تعمیرکار مجرب نشان دهید.
  • مواد آبدار مانند پیاز، سیب‌زمینی یا سبزیجات را داخل چرخ گوشت نریزید زیرا هم باعث کندشدن تیغه‌ها و هم باعث آسیب رسیدن به موتور دستگاه می‌شود.

شرایط نگه داری دستگاه چرخ گوشت

برای افزایش طول عمر دستگاه و همچنین حفظ کیفیت آن لازم است مجموعه اقداماتی به صورت برنامه‌ریزی شده صورت پذیرد و بهتر است این مراحل به صورت مستمر باشد. که در زیر به برخی ازاین موارد اشاره می‌کنیم.

  •  نظافت چرخ گوشت
    بعد از هر بار استفاده از دستگاه تمام قطعات را کاملا با دقت تمیز نمایید زیرا به علت فاسد شدن سریع گوشت در قسمت های باقیمانده، امکان آلودده شدن دستگاه وجود دارد.
  •  بسته بندی و پوشاندن منافذ
    حتما دستگاه را با نایلون یا پلاستیک استاندارد کاملا بپوشانید تا از ورود و لانه‌سازی حشرات کوچک به داخل قطعات دستگاه جلوگیری نمایید.
  • تیز نمودن تیغه‌ها
    در بازه‌های زمانی (معمولا بین 2 الی 3 ماه) مشخص سعی کنید تیغه‌های دستگاه چرخ گوشت را با کمک فرد مجرب تیز نمایید تا همواره گوشت چرخ شده با کیفیت در اختیار داشته باشید.